مجموعه سخنرانی‌های علمی از پژوهش تا صنعت (هفته پژوهش 1402)

Asia/Tehran
Mohammad Amin Latify
  • Monday, 18 December
    • 13:20 13:40
      سیستم‌های اندازه‌گیری و بازرسی تصویری، گامی در جهت تحول دیجیتال و هوشمندسازی فرآیندهای تولید فولاد 20m

      انقلاب صنعتی چهارم که در دهه دوم قرن 21 ظهور کرد راه استفاده از سیستم‌های هوشمند و مفاهیم جدیدی مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و رایانش ابری را در صنعت باز نمود. صنعت فولاد به عنوان یکی از پیشروترین صنایع کشور به سرعت از به کارگیری سیستم‌های هوشمند در تولید، بهره برداری، تعمیر و نگهداری و کنترل کیفی محصولات خود استقبال نمود. استفاده از سیستم‌های هوشمند در فرآیندهای فولادسازی در سال‌های اخیر توانسته است منجر به بهبود کیفیت محصولات فولادی شده و مصرف مواد و انرژی را در تولید فولاد بهینه نماید. در این سمینار علمی تلاش می‌کنیم برخی از سیستم‌های هوشمند به کار گرفته‌شده در فرآیندهای مختلف فولادسازی را معرفی نموده و تاثیر استفاده از آنها را بررسی نمائیم.

      Speaker: دکتر رسول امیرفتاحی
    • 13:40 14:00
      تحلیل گاز و بویایی ماشینی 20m
      Speaker: دکتر وحید غفاری‌نیا
    • 14:30 14:50
      طراحی و پیاده سازی بومی سامانه مقابله با حملات منع سرویس توزیع حجمی علیه شبکه های پرسرعت 20m

      امروزه یکی از چالش‌های امنیتی در شبکه‌ها و دیتاسنترها، رخداد حملات منع سرویس توزیع است. در این حمله نفوذگر سعی بر آن دارد تا منابع ارزشمند سرویس‌ها از قبیل پهنای باند شبکه و یا منابع پردازشی به هدر برود که در نتیجه باعث کاهش کارایی و یا حتی از دست‌رفتن سرویس و دسترسی‌پذیری به آن می شود. این حمله برای مدت‌ها در شبکه دانشگاه صنعتی اصفهان نیز رخ می‌داد و متاسفانه علی‌رغم شناخت سریع آن، مکانیزمی برای مقابله با آن وجود نداشت. از این رو، پروژه‌ای در سطح ملی تعریف شد که هدف آن طراحی و پیاده‌سازی سامانه مقابله با حملات منع سرویس توزیع حجمی بر علیه شبکه‌های پرسرعت بود. این پروژه پس از 5 سال کار مداوم که از فناوری‌های مختلف از جمله هوش مصنوعی، پردازش بسته‌ها با نرخ بسیار بالا و پردازش موازی بهره می‌برد، منجر به تولید اولین محصول ایرانی در این حوزه شد. این محصول باعث رویش یک شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی شیخ بهایی گردید و هم اکنون با نام تجاری سدید در شرکت ارتباطات زیر ساخت مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته‌است. در این ارائه قصد بر این است که داستان طراحی و پیاده‌سازی این سامانه و رسیدن آن به یک محصول تجاری مورد بررسی قرار گیرد. همچنین مروری خواهیم داشت بر پیچیدگی‌های فنی آن و فعالیت‌های پژوهشی صورت‌گرفته در این موضوع.

      Speaker: دکتر علی فانیان
    • 14:50 15:10
      ترجمه تصویر به تصویر با استفاده از هوش مصنوعی 20m

      ترجمه تصویر به تصویر یکی از شاخه‌های مورد توجه در یادگیری عمیق است. شبکه‌های مولد مدل‌های معمول برای حل مساله مذکور هستند. توسعه مدل‌های ترجمه تصاویر برای کاربردهای مختلفی نظیر رباتیک، پزشکی، بازی‌های کامپیوتری، هنر دیجیتال، تولید محتوای بصری و تهیه داده‌های آموزشی مطرح است. اصولا یکی از نیازهای اساسی الگوریتم‌های مبتنی بر یادگیری عمیق دسترسی به تعداد زیاد داده برای آموزش است. از طرفی تهیه داده در برخی کاربردها به سختی امکان‌پذیر است و از این جهت استفاده از داده‌های مصنوعی مورد توجه قرار گرفته است. چالشی که در استفاده از چنین داده‌هایی مطرح است این است که تصاویر مصنوعی با تصاویر واقعی از جنبه‌های مختلفی همچون توزیع داده‌ها تفاوت دارند. در این پروژه به منظور رفع این مشکل از مدل‌های ترجمه تصاویر برای نگاشت تصاویر مصنوعی به تصاویر واقعی استفاده می‌شود.

      Speaker: دکتر مهران صفایانی
    • 15:10 15:30
      دکتر محمد حسین منشئی 20m
      Speaker: دکتر محمد حسین منشئی
    • 15:45 16:05
      مخابرات نور مرئی و کاربردهای آن 20m

      اکثر سیستم‌های مخابراتی امروزی از فرکانس رادیویی برای تعامل بین اجزای سیستم استفاده می‌کنند. با این حال، با توجه به تراکم و محدودیت‌های طیف فرکانس رادیویی، انتظار می‌رود که تقاضای روزافزون برای انتقال داده در آینده نزدیک تنها توسط فرکانس رادیویی برآورده نشود. بنابراین محققان، طیف نوری را به‌عنوان یک راه حل مکمل و کم‌هزینه به عنوان کاندیدای مناسب معرفی کردند. در این سمینارابتدا مخابرات نور مرئی و انواع آن معرفی می‌شوند. سپس کاربردهای آن در زندگی روزمره و صنعت بیان خواهد شد. در ادامه بحث، خلاصه‌ای از برخی پژوهش‌های اخیر صورت‌گرفته دردانشکده برق و کامپیوتر، در زمینه مخابرات وسایل نقلیه به زیرساخت در سیستم های حمل و نقل هوشمند و مکان‌یابی داخلی با استفاده از مخابرات نور مرئی بیان خواهد شد.

      Speaker: دکتر فروغ‌السادات طباطبا
    • 17:30 17:50
      سخنرانی دکتر محمد اسماعیل همدانی گلشن 20m
      Speaker: دکتر محمد اسماعیل همدانی گلشن
    • 17:55 18:45
      استفاده از روش‌های غیرتهاجمی مغز در درمان اختلالات مغزی 50m

      در چند سال اخیر تحریک مغز به عنوان یک مداخله غیردارویی برای درمان انواع اختلالات مغزی مورد توجه قرار گرفته است. از یک منظر تحریک مغز را می‌توان در سه دسته کلی تحریک الکتریکی، تحریک مغناطیسی و تحریک فراصوت تقسیم بندی کرد. در یک دسته‌بندی دیگر می‌توان تحریک مغز را در دو بخش تحریک با رویکرد تهاجمی و غیرتهاجمی مورد بررسی قرار داد. هدف از این سخنرانی معرفی دستاوردهای پژوهشی حاصل‌شده در حوزه تحریک غیرتهاجمی مغز به دو روش الکتریکی (روش تداخل زمانی) و امواج اولتراسوند (فراصوت) در درمان اختلال عصبی حرکتی پارکینسون و اختلال شناختی اعتیاد است. استفاده از سیگنال‌های مغزی می‌تواند جایگزین مناسبی برای تست تشخیص اعتیاد باشد. بدین منظور در بخش اول ارائه به تشخیص اعتیاد از روی سیگنال‌های مغزی و سپس بررسی اثر تحریک تداخل زمانی در درمان اعتیاد در مدل‌های حیوانی مبتلا به اعتیاد مورفین پرداخته خواهد شد. در بخش دوم ارائه روش تحریک امواج اولتراسوند برای درمان اختلال پارکینسون معرفی خواهد شد. امید است که با نتایج حاصل شده در حوزه تحریک غیرتهاجمی مغز با استفاده از این دو راه‌کار بتوان به چشم‌انداز جدیدی در بهبود اختلالات شناختی و عصبی حرکتی در بیماران مبتلا به اعتیاد و پارکینسون دست پیدا کرد.

      Speaker: دکتر احسان روحانی
    • 18:45 19:05
      عوامل اصلی برای ایجاد و توسعه کسب و کارهای دانش‌بنیان 20m

      در چند دهه اخیر، شرکت‌های معروف و کسب و کارهای بسیار موفقی به وجود آمده‌اند که در ابتدای فعالیت استارت‌آپی کوچک متکی به یک ایده نوآورانه بودند. اگرچه داستان‌های موفقیت این ایده‌ها جذاب هستند، ولی خطر شکست همواره در کمین ایده‌های خوب است. در این سخنرانی، گام‌های اساسی برای توسعه فناوری ارائه می‌شوند و مدل TRL برای تبیین مراحل تکامل یک فناوری معرفی خواهد ‌شد. تکیه بر مدل TRL نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت یک کسب و کار دانش‌بنیان باشد و حرکت به سوی مدل موسوم به کشش بازار یکی از مهم‌ترین راه‌کارها برای افزایش شانس موفقیت است. همچنین برخی دیگر از عوامل موثر برای ایجاد و توسعه یک کسب و کار فناورانه مورد اشاره قرار خواهند گرفت.

      Speaker: دکتر جعفر قیصری
  • Wednesday, 20 December
    • 13:00 13:45
      سخنرانی دکتر جعفر قیصری 45m

      خلاصه سخرانی

      Speaker: دکتر جعفر قیصری

ارتقاء امنیت وب با وف بومی